Hyundai SmartSense

Нашиот напреден Hyundai SmartSence систем за помош на возачот е пионер во полето на активна безбедност.

Контрола на висока светлина (HBA)

Контрола на висока светлина (HBA)

Предните светла се карактеризираат со најсовремена LED технологија која во комбинација со природната боја на светлината и долгиот животен век, испорачуваат значително помала потрошувачка на енергија за разлика од халогените светла. Во автоматски режим, додека се активни долгите светла, (HBA) ги открива возилата што доаѓаат од спротивна насока и оние во истата лента пред вас во текот на ноќта и ги менува долгите светла во кратки доколку е потребно, со што се намалува блесокот према другите возачи. Кога нема други возила на патот, системот повторно автоматски ги вклучува долгите светла. 

Предупредување на возач при замор (DAW)

Предупредување на возач при замор (DAW)

Безбедноста и удобноста се издигнаа на едно ново ниво благодарение на системот за предупредување од замор на возачот (DAW), бидејќи овој систем постојано ги следи и анализира шемите на однесување на возачот преку параметри како што се аголот на управување, вртежниот момент и положбата на лентата за возилото. Откако ќе се препознае заморот / негрижата на возачот, DAW ќе го привлече вниманието со звучен аларм и порака која сугерира дека е потребна пауза од возење.

Систем за предупредување за ограничување на брзина (ISLW)

Систем за предупредување за ограничување на брзина (ISLW)

Системот за предупредување за ограничување на брзината ја користи предната камера и информациите од системот за навигација за да ги препознае сообраќајните знаци за ограничување на брзината и моментално да ги прикаже на екранот. Информациите се прикажани како на системот за навигација, така и на TFT контролниот панел.

Контрола на кратки светла (LBA-S)

Контрола на кратки светла (LBA-S)

Гледајте подобро, возете побезбедно. Системот за контрола на кратките светла го осветлува просторот пред возилото додека вртите по свиоци, подобрувајќи ја ноќната видливост.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.31MB Hyundai KONA Electric ценовник
PDF dokument | 4.45MB Hyundai KONA Electric Брошура

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.