Усогласување на брзината

Bayon е прв SUV на Hyundai со оваа функција која обично е резервирана за моделите со повисоки перформанси. Усогласувањето на брзината го синхронизира 1.0 Т-GDi моторот со излезно вратило дозволувајки мазен и спортски пренос и при ниски брзини.

Усогласување на брзината
Интелигентна ефикасност

Интелигентна ефикасност

Одберете помеѓу бензинскиот мотор во 3 варијанти кои имаат најдобра CO2 ефикасност во својата класа, бидејки ние се грижиме за природата исто колку и вие.

Лесен пренос на брзините

Лесен пренос на брзините

Одберете помеѓу неколку опции менувачи со мазен пренос, вклучувајки и 6-степениот паметен рачен менувач (6iMT) или 7-степениот менувач со двојна склопка (7DCT).

1.0 литарски T-GDi со 100 KS

1.0 литарски T-GDi со 100 KS

Верзија од 100КС со 1.0 T-GDi може да се спореди со автоматски 7DCT менувач.

1.2 литарски MPi бензински мотор

1.2 литарски MPi бензински мотор

Со зафатнина од 1197 cc и 4 цилиндри, влезниот мотор со 84 КС e сила со која може да се спореди. Со 5-степениот рачен менувач оваа единица нуди и потполна контрола и пријатен обртен момент

Паметен рачен менувач (iMT)

Паметен рачен менувач (iMT)

6-степениот паметен рачен менувач е дизајниран да ја намали емисијата на штетни гасови и потрошувачката на гориво преку автоматско вклучување на режимот ,,крстарење” при отпуштање на педалата за гас.

6-степен рачен менувач

6-степен рачен менувач

Повеќе сакате да управувате сами? Изберете конфигурација на мотор со рачен менувач за прецизно возење со мазен пренос на брзините.

7-степен менувач со двојна спојка

7-степен менувач со двојна спојка

Системот на двојна спојка овозможува молскавично менување на брзините, без разлика дали користите автоматски или рачен пренос.

Режим ,,крстарење

Режим ,,крстарење"

Достапен со конфигурација на мотор со iMT и MHSG новиот Bayon автоматски влегува во режим ,,крстарење” кога ја пуштате педалата за гас така заштедувате гориво.

Повеќе перформанси. Помалку емисии. CVVD технологија на моторот.

Hyundai е прв производител во светот кој ја разви технологијата за ,,Континуирано променливо траење на вентилот" (CVVD). Истото ги оптимизира перформансите на моторот и ефикасноста во потрошувачката, додека истовремено е и еколошка. Технологијата за контрола на вентилите ги регулира отварањето и затварањето на вентилите во согласност со условите за возење.

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 14.85MB Hyundai Bayon Каталог
PDF dokument | 0.45MB Hyundai Bayon Ценовник
PDF dokument | 0.46MB Акциски ценовник Hyundai Bayon

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.