Технологија на електрично возење

Внимателно избраните компоненти кај системот за електричен погон се дизајнирани да ви овозможат исклучително чувство при возење, со практичен домет за секојдневните дестинации. Сосема новата платформа на KONA интегрира батерија која зазема помалку простор со цел да не се изгуби пространоста на внатрешноста. 

Технологија на електрично возење
Литиум-јонска полимерна батерија

Литиум-јонска полимерна батерија

Наместо конвенционалната никел-метал хибридна батерија, Hyundai се одлучи да вметне литиум-јонска полимерна батерија во најновиот модел на KONA. Ова ја прави ефикасноста на полнење и празнење подобра, а моќта уште поизвонредна. Неодамна развиениот систем за термичко управување со батерии овозможува поголема ефикасност на батеријата и подолг век на траење. Водата се лади преку приклучокот за климатизација и се загрева со електричен грејач, за да можете да уживате во возењето во сите временски услови.

Електричен мотор

Електричен мотор

Изберете моќност и дефинирајте опсег со избирање на една од двете верзии на батерии: верзијата од 39,2 kWh постигнува максимална брзина од 155 km / h и има опсег од 312 km преку WLTP циклусот (345 км после конверзија према NEDC циклусот). Додека верзијата со 64 kWh постигнува максимална брзина од 167 km / h и обезбедува опсег од 482 km преку WLTP циклус (546 км после конверзија према NEDC циклусот) по полнење

Полнење

Во зависност од вашиот домашен систем за полнење и видот на станица за брзо полнење, KONA Electric нуди различни опции и видови на полнење.

Програмирање на полнење​

Статус на батерија

Статус на батерија

Потребен е само поглед. Опсегот и полнењето на батеријата се јасно прикажани, како и времето потребно за целосно полнење кога се поврзани на различни типови на полначи.

Резервно време за полнење

Резервно време за полнење

На само неколку допири до заштеда. Благодарение на функцијата за резервирање на време за полнење достапна преку централниот екран, може да го програмирате почетокот и крајот на полнењето, на кој начин максимално ќе ги искористите бенефитите на периодот за ефитна струја додека вашата KONA ќе биде со полна батерија наредното утро. 

Ограничување на полнење

Ограничување на полнење

Поставете лимит на полнење, како на пример 90%, со што би можело уште подобро да ги контролирате времето и трошоците поврзани со полнењето. 

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.31MB Hyundai KONA Electric ценовник
PDF dokument | 0.35MB Hyundai KONA Hybrid ценовник

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.