Помош за избегнување на удар однапред (FCA)

Помош за избегнување на удар однапред (FCA)

Системот FCA ја користи предната вградена камера и радарски сензор за следење на сообраќајот напред. Доколку се открие потенцијален судир со возило напред или со пешак, тој ќе го предупреди возачот и ако е потребно, автоматски ќе го забави или застане возилото.

 
Помош за задржување на сообраќајна лента (LKA)

Помош за задржување на сообраќајна лента (LKA)

Стандардниот систем LKA ја користи предната камера за следење на линиите на патот. Во случај на ненамерно напуштање на лентата, тој ќе го предупреди возачот и може да примени контра вртежен момент за водење на автомобилот назад до лентата.

 

Предупредување за паркирање - напред

Предупредување за паркирање - напред

Паркирањето може да предизвика анксиозност кај некои возачи, но овој практичен систем ќе Ви овозможи паркирање како професионалец. Сензорите го мерат преостанатото растојание и издаваат серија звучни сигнали додека автомобилот се приближува до пречка.

Камера за поглед назад

Камера за поглед назад

Камерата со заден преглед ги затвора сите грижи за тоа што може да се скрие зад вас како паркинг столб или дете кое си игра. Префрлувањето во рикверц ја активира камерата со поглед на задниот дел, овозможувајќи Ви да се движите наназад со целосна доверба.

 

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 2.97MB Каталог Kona
PDF dokument | 0.44MB Ценовник Kona

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.