Екстериер

Внатрешен дизајн

Внатрешен дизајн

Обликувани од ветрот. И генијалноста

IONIQ Hybrid е спој на неверојатен дизајн и извонредна аеродинамичност. Чист израз на динамична доверба.

Обликувани од ветрот. И генијалноста
LED дневни светла (DRL)

LED дневни светла (DRL)

Динамичните дневни светла во облик на C (DRL) ги насочуваат воздушните доводи кои го хранат активниот воздушен проток, намалувајќи ја турбуленцијата околу предните тркала.

HID Bi-Xenon предни светла

HID Bi-Xenon предни светла

IONIQ Hybrid нуди две технологии на предните светла: HID Bi-Xenon предните светла произведуваат посветла, појасна осветленост на патот напред и се врамени со динамична C-форма на LED позиционирачките светла.

Функција за активно воздушно полнење

Динамички стилски предни светла се интегрирани во екстремитетите на маската. Сокриен во рамките на хромираната решетка е сензорот за радар за темпомат (SCC) и системот за активно воздушно полнење (AFF) кој ја подобрува аеродинамиката при брзина. Препознатливата сина акцентна лента го идентификува хибридниот модел.

 

Функција за активно воздушно полнење
Страничен изглед

Страничен изглед

Обликувани од ветрот. И генијалноста

IONIQ Hybrid е спој на неверојатен дизајн и извонредна аеродинамичност. Чист израз на динамична доверба.

Обликувани од ветрот. И генијалноста
Хромирана надворешна рачка на вратата

Хромирана надворешна рачка на вратата

Električni panoramski krov sa funkcijom protiv priklještenja

Električni panoramski krov sa funkcijom protiv priklještenja

Оптимизирани фелни и пневматици

Оптимизирани фелни и пневматици

Постојат два вида на IONIQ хибридни патни фелни: алуминиумските фелни Eco 15" со спирален ефект во сребрена и црна боја ги подобруваат аеродинамичните перформанси и се опремени со пневматици со издржливост и ниско ниво на отпорност. Премиум 17" алуминиумските фелни со мат сиви влошки се опремени со пневматици кои промовираат агилно ракување и го минимизираат растојанието на сопирање.

 

Ефикасност при мамење на ветрот

Нежниот наклон на покривната линија се спојува беспрекорно во задниот спојлер. Резултатот е форма која е спортска и аеродинамички ефикасна.

 

Ефикасност при мамење на ветрот
Заден изглед

Заден изглед

Интегритет на дизајн

Хармоничната комбинација на задниот спојлер, долниот дел од задното стакло, комбинираните светла, контрастниот браник и препознатливата сина боја го потврдуваат целосниот интегритет на хибридниот дизајн IONIQ.

 

Интегритет на дизајн
Задни комбинирани светла

Задни комбинирани светла

Конвенционалните задни светла со сијалица обезбедуваат јасен сигнал за намерите за следење на возачите. LED задните светла се посветли, користат помалку енергија и го зајакнуваат интегритетот на дизајнот на IONIQ Hybrid.

 

Интегриран заден спојлер

Интегриран заден спојлер

Интегрираниот заден спојлер на IONIQ ја минимизира турбулентноста и отпорноста на воздухот додека ја зголемува силата на спуштање за постабилно возење.

 

Дизајн на задниот браник и препознатливиот син акцент

Во дизајнот на задната страна на IONIQ доминираат силни хоризонтални елементи кои го потенцираат нејзиниот широк, спортски став.

 

Дизајн на задниот браник и препознатливиот син акцент

Ентериер

Ентериер

Ентериер

Управувач со D-пресек

Управувачот со D-пресек со хромирани краци помага да се пренесе сликата за спортските перформанси.

 

Управувач со D-пресек
Централна конзола за повеќенаменско складирање

Централна конзола за повеќенаменско складирање

Под средишниот потпирач за раце е простор за складирање кој е доволно голем за да се смести таблет компјутер или книга која е преголема за други прегради. Полнењето е достапно преку USB приклучокот на конзолата.

 

Визуелен и тактилен квалитет

Визуелен и тактилен квалитет

Квалитетот на кабината е истакнат со впечатливо користење на хромирани карактеристики на копчето за менувач, педалите и праговите на задна врата.

 

Cenovnik, tehničke karateristike, brošura

Dokument Naziv Link
PDF dokument | 0.52MB Ценовник Ioniq-hibrid

hyundai-mk.mk користи колачиња и ја почитува Вашата приватност! Колачињата ги корисстиме за различни цели како што се функционалност на веб страната, за подобро искуство, интеграција со социјалните мрежи. Продолжувајќи ја вашата посета на веб страната, се согласувате да ги користиме колачињата, но не и личните податоци.